In augustus 1987 kwamen wij, Marieke en Bart, elkaar met de bepakte fiets in de trein tegen. Genoeg reden om adressen uit te wisselen en fietstrips af te spreken. Onze eerste lange tocht was onze honeymoon door de Rocky Mountains van Canada en Amerika in 1993. Een onvergetelijk avontuur door de ruigte van Noord-Amerika.

Na de geboorte van onze dochters waren tochten dichter bij huis, in minder extreme omstandigheden, onze vakantiebestemming. Zo fietsen we in Frankrijk, Duitsland, de Baltische staten (Estland, Estland en Litouwen), Denemarken, Italië en Georgië. 

Fietsen blijft onze favoriete vrijetijdsbesteding en we zijn nog lang niet uitgefietst. Nu onze dochters op eigen benen staan hebben we besloten nogmaals een lange tocht te maken. Ditmaal in Centraal Azië.

Wat ons ook in het fietsen aantrekt is dat iedereen gelijk is die je tegenkomt. De kwaliteit van de fietsen verschilt, maar of je nu op een dure of een goedkope rijdt: de hellingen zijn even steil en de weg blijft even slecht. In Georgië kwamen wij deze fietsgenoten uit de Oekraïne tegen. Wij daalden de pas af, terwijl zij nog naar boven klommen. Snel even informatie uitwisselen over winkeltjes onderweg, slaapplek en de kwaliteit van het zandpad. En ook even een gezellige foto gemaakt.