Werk in uitvoering in Kashan

Vandaag gaan we Kashan bekijken. Terwijl we door smalle straatjes lopen komen we langs een bouwterrein waar mensen een traditioneel huis aan het opknappen zijn.

Even steek ik mijn neus om de hoek om een aantal mannen op de foto te zetten. Binnen no-time nemen ze me mee en laten zien waarmee ze bezig zijn. Op deze manier krijg je een goede indruk hoe handwerk er bij restauratie uitziet. Dat arbeid in Iran goedkoop is kun je zien aan de hoeveelheid mensen die hier tegelijkertijd aan het werk zijn.

De mannen zijn trots op hun werk en willen graag op de foto. Ze voelen zich vereerd vastgelegd te worden. Het enthousiasme straalt er vanaf.

De mannen willen de foto’s ook graag zelf hebben. We hebben er veel op de website gezet, zodat ze de foto’s kunnen downloaden.

3 reacties op “Werk in uitvoering in Kashan”

 1. Henri Jaartsveld

  Het is weer een prachtig overzicht van jullie reis. Ik ben zeer onder de indruk van de activiteiten van de bouwvakkers. Ook heel leuk dat ze trots zijn op hun werk en dat zo laten zien. Het plafond met de ingewikkelde structuur er op is ook daadwerkelijk een plaatje.
  Ik vind jullie verslagen heel leuk en ook leerzaam.
  Veel succes en tot een volgend bericht.
  Oud collega Henri uit Gorssel

 2. Hoi Bart en Marieke,

  Die gastvrijheid herken ik. In mijn geboorteplaats werd een zaal, waar ik veel kwam in mijn jeugd, omgebouwd tot moskee. Toen ik naar binnen keek kreeg ik gelijk een rondleiding en werd uitgenodigd voor de opening. Fantastisch die ontmoetingen met de plaatselijke bevolking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *