Even naar Bishkek

Tijdens de dagen in Almaty maken we een min of meer gedwongen tripje naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië. We mogen in Kazahkstan maximaal 30 dagen verblijven zonder visum. Met de plannen die we hebben, is dat te weinig. Dus gaan we even het land uit en dan krijgen we bij binnenkomst opnieuw 30 dagen. Het is een uur of vijf rijden tussen beide steden. Op een busstation staat een mastrutska klaar die vertrek als die vol is. Het zijn vooral Mercedesbusjes waar ongeveer 18 passagiers in kunnen. Het weer is goed dus de reis is geen probleem. Bij de grens moet iedereen er even uit om zelf de grens over te komen. Als de bus er ook door is gaat het verder. In Bishkek hebben we een hostel geboekt vlakbij het busstation.

We bezoeken naar de bazar. Wat een drukte en wat wordt er veel aangeboden. Marieke kan de geur van schaslik niet weerstaan, we worden meegenomen het restaurantje in. Verrukkelijk. Daarna gaan we verder met de bus naar het centrum. Mooie parken, fonteinen spuiten water, imposante gebouwen. Ook maken we de wisseling van de wacht mee bij een enorme Kirgizische vlag. Na een goede nacht slaap gaan we weer terug naar Almaty. Hieronder een aantal foto´s.

De wacht is gewisseld
Het busstation

3 reacties op “Even naar Bishkek”

 1. Albert en Gerbram

  Wij waren even uit beeld en lazen vandaag pas in onze t@b in nat en koud Frankrijk jullie enerverende verhalen en foto’s. Zoals verwacht erg avontuurlijk en afwisselend. We genieten van de manier waarop jullie de belevenissen en achtergronden beschrijven. We wensen jullie na de tussenstop in Almaty en Bishkek weer veel fietsplezier in het vervolg door Kazachstan en op weg naar Karakol in Kirgizië. Wij volgen jullie ook op de kaart, die we bij ons hebben. Lieve groeten van Gerbram en Albert

 2. Paul Panhuizen

  Nog meer mooie vogeltjes gezien?
  Alle gekheid op een stokj, jullie maken wel wat mee zeg. mooi hoor. Nog veel plezier en dat jullie veel onvergetelijke indrukken op mogen doen.

  Groetjes,
  Marjolein en Paul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *